Domaće testo za lazanje - Homemade Fresh Pasta for Lasagne
Domaće testo za lazanje - Homemade Fresh Pasta for Lasagne
Sastojci:
- 300 grama prosejanog brašna,
- 3 jaja,
- 3-4 kašike maslinovog ulja,
- malo soli
( po potrebi i u zavisnosti od brašna i veličine jaja, možete dodati koju kašiku hladne vode kako biste lakše zamesili testo).
U brašno dodajte jaja, blago posolite i lagano mešajte viljuškom.
Zatim dodajte 2-3 kašike maslinovog ulja i zamesite testo rukom.
Mešenje ovog testa će ići dosta sporo ali budite strpljivi dok se ne izjednači
i dok ne dobijete fino, glatko, lepo umešeno testo.
Testo namažite sa nekoliko kapi maslinovog ulja, zatim ga spremite u
prozirnu kesu i odložite u frižider na pola sata da se malo odmori i postane
elastičnije kako biste ga kasnije lakše razvlačili.
Uzmite šablon koji ste napravili prema posudi u kojoj ćete slagati lazanje.
Najbolje je da vam šablon bude u obliku manjeg pravougaonika a tepsija
u kojoj ćete ređati da bude malo dublja.
Naša nije toliko duboka ali u njoj smo fino poslagali.
Pospite brašno na radnu površinu i zatim podelite testo na 4
jednaka dela.
Uzmite jedan deo sa kojim ćete raditi a ostala 3 vratite u kesicu i
odložite ponovo u frižider.
Testo razvucite što je moguće tanje, otprilike na debljinu od 2mm
Uzmite šablon i isecite po šablonu 4 pravougaonika i odložite ih
sa strane da se polako suše.
Ovo ponovite i sa preostala 3 dela testa.
Testo kratko probarite, 2-3 minuta, i vadite ga direktno u hladnu vodu.
Posle ga ređajte na mokru krpu kako bi se osušilo.
Naše testo za lazanje je gotovo. U nekom od narednih videa možete pogledati
našu verziju lazanja bolonjeza sa ovim testom.
Pišite nam u komentarima kako vam se dopada video recept.
Za informacije o novim videima kliknite na dugme subskrajb. A ostale
naše recepte pogledajte na našem youtube kanalu. Prijatno!
Comments
Post a Comment