How to make fast and easy, water bread at home - Evo kako da sami napravite hleb iz vode kod kuće!!


Za danas smo vam pripremili interesantan i jednostavan recept za "Hleb iz vode". Zašto se ovako zove pogledajte u videu, a ukoliko vam se recept dopadne obavezno nam ostavite neki komentar ili nam pošaljite slike ako se odlučite da ga i sami napravite. 

 Ono što će vam biti potrebno od sastojaka je vrlo osnovno i uglavnom svi to već i imamo kod kuće, brašno,  voda, suvi kvasac, malo šećera i soli.

Pa evo i tačnih mera:

- 2 čaše vode

- 1 kašičica soli

- 2 kašičice šećera

- 1 kašika kvasca

- 30 ml ulja, bilo kog, mi smo koristili maslinovo

- 700 g brašna

Zamesiti testo. Pokriti i ostaviti da odmori 30 minuta. Podeliti na 4 dela.

Pokriti i ostaviti da odmori na još 10 minuta. U veću šerpu staviti vodu i uključiti na najjače, da vri. Svaki hleb spustiti u vodu i kuvati 30-40 sekundi, često okrećući. Vaditi na pleh, na koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Odozgo, na hlebu, oštrim nožem napraviti rezove. Po želji, posuti  susamom ili lanenim semenom.

Peći 35 minuta na 180 ° C.

Prijatno!

This is an easy bread recipe perfect for beginners, uses all the basic ingredients: flour, water, yeast, sugar, and salt.

Ingredients:

- 2 glasses of water

- 1 teaspoon of salt

- 2 teaspoons of sugar

- 1 tablespoon of yeast

- 30 ml of vegetable oil

- 700 g of flour


Cooking recipe:

1. Sift fluor

2. Add the dry yeast and stir together

3. Add olive oil and water

4. Knead the dough by hand

5. Grease a bowl with oil

6. Place the dough in the bowl and grease the top of the bread dough

7. Cover the bowl with plastic foil and a clean cloth to keep out any drafts

8. Place your rising dough in a warm, draft-free place in the kitchen while it's rising. Leave to rest for 30 minutes

9. Knead the dough and leave for another 10 minutes

10. Divide the dough into 4 pieces and roll one piece at a time

11. Cover and leave for 10 minutes

12. Put baking paper in the baking tray

13. Pour water into the pot

14. Bring to a boil

15. Cook for 30 seconds, turning frequently

16. Make incisions on the surface of the bread

17. Sprinkle with sesame and flax seeds

18. Bake for 35 - 40 minutes at 180°C (350F)

19. Enjoy this beautiful bread with your family


Nakon degustacije, pišite nam svoje utiske 😊 Nadamo se da će vam se ovaj recept dopasti i da ćete ga i sami (često o.O)😊 praviti. Šaljite nam svoje predloge, šta biste voleli da pripremamo, kao i kakve recepte volite. 

Do nekog narednog recepta, budite nasmejani i vedri 😊

Puno pozdrava!

Gordana 💓


Comments

Popular Posts