Orli ćuretina ili piletina, ukusno da ukusnije ne može biti!!!

Za danas smo vam pripremili veoma jednostavan i ukusan recept za "Orli ćuretinu". Ako nemate vremena da pohujete meso, ajede vam se nešto veoma slično, pripremite sebi i svojim ukućanima ovaj izvrstan obrok, oduševiće te se i ukusom i brzinom kojom se priprema. 

Od sastojaka će vam biti potrebno:

- 1 kg ćuretine ( naravno, možete koristiti i piletinu, posebn belo meso)

- so i biber po ukusu, kao i nešto drugo od začina po želji

- ulje za prženje ili mast

Za orli masu:

- 4 jajeta

- 400 ml piva

- oko 200 g brašna

- so ( a možete i u ovu masu dodati još neke začine po želji)

Postupak:

Meso iseći na trake, začiniti solju i biberom i pripremiti ulje za prženje. Umesto ulja može se koristiti i mast.  

Razdvojiti belanca i žumanca. Belanca ulupati u čvrst sneg. Žumanca pomešati sa brašnom i sa pivom, dodati so. Pažljivo umešati i belanca. Zagrejati ulje, pa meso potapati u smešu i pržiti na zagrejanom ulju dok lepo ne porumeni.

Uživati u ukusnom obroku😊


Od priloga možete iskombinovati šta god volite, sve jako lepo ide uz ovako pripremljenu ćuretinu ili piletinu. Belo meso spremljeno na ovaj način bude veoma ukusno i sočno i ako vam se dešava da izbegavate belo meso jer se bojite da ne bude suvo, obavezno probajte da ga pripremite na ovaj način, verujem da ćete se oduševiti😊




Do nekog narednog recepta, budite nasmejani i vedri 😊

Puno pozdrava!

Gordana 💓

Comments

Popular Posts