Tortilje sa jajima - jednostavno i veoma ukusno

Kada kupite gotove tortilje, veoma je lako napraviti neki brz obrok, za doručak ili večeru, a ako nemate ništa kuvano i spremno za ručak, mogu biti od velike koristi. Imate ih u raznim varijantama danas, obične, integralne, sa ovim ili onim začinima, sa spanaćem, sa paprikom i sl .


Mogu se služiti i hladne i tople, kao predjelo ili kao glavno jelo, a mi ih ponekad ponesemo i za doručak na posao. Stvarno su zgodne u raznim prilikama, čak i kad su rodjendani mogu biti dopuna slanom posluženju.


Za danas sam izabrala recept koji je baš jednostavan, a rezultat će vas oduševiti.
Sastojci koji su vam potrebni:

- 6 tortilja
- 4 jajeta
malo soli i začina po izboru

Ovo je osnovno što je potrebno, a ako želite da ovo jelo malo "obogatite" možete dodati i nešto suhomesnato, sir, pavlaku, ajvar, papriku, paradajz ili nešto drugo po izboru.

Postupak: 

1. Ulupajte jaja sa malo soli 

2. Ako ste se odlučili da punite tortilje, pripremite punjenje (iseckajte sir, kobasicu, šunku, povrće na tanke listiće)

3. Tiganj u kome ćete peći blago podmažite uljem (ja obično to uradim četkicom i u veoma tankom sloju premažem tiganj, koji je po svojoj nameni tiganj za palačinke. U ovom tiganju je najlakše okretati tortilje ali ukoliko nemate ovaj tiganj verujem da će poslužiti bilo koji )

4. Tortilju potopite u vodu, nemojte je namakati dugo, nego bukvalno samo sa njom prodjite kroz vodu. Vodu možete sipati u neku veću činiju, a možete i direktno ispod slavine ako vam je tako zgodnije. Meni je lakše da sipam u činiju i da svaku sledeću provučem kroz vodu pre nego što je spustim u tiganj. 

5. Na blago zagrejano ulje spustite tortilju, pa je zatim odozgo premažite bogato ulupanim jajima. Pospite malo sira, izrendanog kačkavalja, pa kada primetite da se dovoljno steglo, špatulom je okrenite. Ponovite postupak, premažite prvo jajetom, zatim dodajte sir, poredjajte ako želite nešto suhomesnato ili iseckano povrće, stavite jednu kašiku pavlake i lepo je rasporedite, pa zatim preklopite sa obe strane i pecite još neko vreme na blagoj temperaturi dok ne dobije lepu, zlatnu boju.

6. Ako želite malo drugačiju varijantu i manji broj tortilja, onda možete u zagrejan tiganj prvo izručiti deo umućenih jaja, preko njih staviti tortilju. Ostaviti kratko da se jaje odozdo zapeče, zatim okrenuti i filovati po želji. 

Oba načina su veoma jednostavna i rezultat je sličan, sve zavisi od vas kako želite da pripremate i koji je vama način zgodniji😊





Ako želite da pogledate video na YouTube-u, možete to učiniti klikom na sliku ispod 😊 i ne zaboravite da nam ostavite komentar ukoliko vam se video dopadne😊😊


Nakon degustacije, pišite nam svoje utiske 😊 Nadamo se da će vam se ovaj recept dopasti i da ćete ga i sami (često o.O)😊 praviti. Šaljite nam svoje predloge, šta biste voleli da pripremamo, kao i kakve recepte volite. 

Do nekog narednog recepta, budite nasmejani i vedri 😊

Puno pozdrava!

Gordana 💓

Comments

Popular Posts