Brza slana pita gotova za čas

Evo još jednog brzog i lakog recepta, pita koja se jednostavno sprema i idealna je za doručak ili večeru, a i za ručak, zašto da ne. Možete je poslužiti umesto hleba, ide jako lepo uz čorbe, kao i uz bilo koje drugo glavno jelo. 


Ide odlično uz jogurt ili kiselo mleko. Ne treba vam puno sastojaka, sve što je potrebno uglavnom uvek već imamo kod kuče. 

Sastojci:.

- 3 čaše od jogurta brašna 
- 1 jaje
- 1 jogurt
- 100 ml ulja
- 1 kašičica prška za pecivo
- 1 mala kašičica soli, ne puna, malo manje
- 1 jaje za premaz
- susam ili lan za posipanje

Postupak:

U brašno dodati jaje, jogurt, ulje, prašak za pecivo i so. Zamesiti glatko testo koje se odvaja od činije. U pleh staviti papir za pečenje i malo ga namazati uljem, ovo može, a i ne mora, kako više volite. Prebaciti testo u pleh i rukama ga razvući do ivica. Umutiti jaje i celu pitu premazati. Po želji posuti susamom ili nekim drugim semenkama po izboru. Rernu zagrejati na 180 stepeni, zatim staviti pitu da se peče, od prilike 25 minuta, na ovoj temperaturi. Procenićete i sami, sve to zavisi malo i od vaše rerne. Pita bude jako brzo gotova i veoma je ukusna. 

Mi smo snimili video, pa ako želite da ga pogledate to možete učiniti klikom na sliku ispod:


Nadam se da vam recept dopada i da ćete probati i sami da ispečete ovu brzu pitu. Obavezno javite utiske! Puno pozdrava do nekog narednog recepta, 

Mira i Goca

Comments

Popular Posts