Jafa kocke

Svi volimo jafa keks i taj ukus nikog ne ostavlja ravnodušnim, iako je u pitanju poslastica koju kupujemo u prodavnicama😊Pripremili smo za vas odličan recept za jafa kocke, koje svojim ukusom neodoljivo podsećaju na kupovni jafa keks. Idealne su za posluženje na slavama, dečijim rodjendanima i drugim proslavama. 


Ovo je kolač koji će se svima dopasti, za čas ćete ga napraviti, a svi kojima poslužite biće oduševljeni. Nije potrebno puno sastojaka:

- 1 kg jafa keksa
- 1 margarin
- 3 dcl mleka

a za glazuru:

- 100 g čokolade
- 2 kašike ulja

Postupak:

Jafa keks grubo izmrviti. Možete ga iseckati kuhinjskim makazama jer će tako onaj žele od narandže zadržati svoj oblik ili ga iseckati nožem, a možete ga i iskidati rukom ako vam se tako čini lakše. Margarin staviti u mleko i otopiti ga na šporetu, pa preliti preko izlomljenog keksa. Dobro izmešati kako bi se ravnomerno rasporedilo i sjedinilo. Voditi računa da ostanu malo krupniji delovi od jafe, jer će kolač izgledati lepše 😊 Zatim ovu masu prebaciti na tacnu i poravnati. 

Kolač treba da bude od prilike 2 cm debljine. Možete praviti i pola mere, jer je kolač zaista veoma jako izdašan i dobije se baš velika količina od cele mere. Mi često pravimo pola mere, ali se u tom slučaju baš brzo i pojede 😊


Na ovako oblikovan kolač stavlja se glazura od čokolade. Čokoladu otopiti na tihoj vatri dodati ulje i time premazati kolač.


Nakon ovoga, ostaviti da se glazura stegne i da se kolač lepo ohladi, pa ga iseći na kocke i poslužiti. 




Kolač možete dodatno dekorisati žele bombonama od narandže kao što je to Mira uradila, tada će biti još dekorativniji. 


Ceo postupak pripreme ovog fantastičnog kolača, možete pogledati kod nas na kanalu, klikom na sliku ispod :


Ako vam se svidja ovaj recept i ako vam se dopada kako to Mira radi, ostavite nam komentar na YouTube kanalu ili ovde 😊

Puno pozdrava od Goce i Mire, do nekog narednog recepta budite zdravi, veseli i nasmejani!

Comments

Popular Posts