Jagoda rolat
Da li ste nekada pravili rolat oslikan jagodama😍 Ako niste, probajte, jer ćete biti očarani i ukusom i izgledom samog rolata.
Mira ga često pravi i nosi na poklon za rodjendane ili neke druge proslave 😊 Priznaćete, da bi se svako obradovao ovakvom poklonu 😍
Može vam se učiniti da je postupak malo teži, ali kada jednom napravite ovaj rolat, pravićete ga stalno!
Postupak:
Za crtanje jagoda
- 10 g belanaca,
- 10 g prah šećera, 1
- 10 g putera,
- 10 g brašna i prehrambena boja, crvena i zelena
Prvo treba nacrtati jagode. Da bi to uradili, potrebno je pomešati belanca i prah šećer i dobro ih umutiti. Dodati puter, promešati i dodati 10 g brašna. Ova masa će taman biti dovoljna da se nacrtaju jagode po masnom papiru. Pre nego što dodate prehrambenu boju, masu podeliti na dva dela. Jedan malo manji i jedan malo veći.
Biće vam potrebne
- 2 kesice za zamrzivač
U jednoj ćete napraviti crvenu boju, a u drugoj zelenu. malo više crvene jer od nje se crtaju jagode, a malo manje zelene jer od zelene boje se crta lišće. Boju dodavati dok ne postignete željenu nijansu. Na pleh staviti papir za pečenje. Pa po papiru rukom nacrtati jagode. U videu možete pogledati kako to Mira radi😊
Za patišpanj
- 2 cela jajeta,
- 60 g šećera,
- 50 g brašna
Jaja i šećer umutiti, zatim postepeno dodati brašno i ručno izmešati. Izvaditi pleh iz zamrzivača i pažljivo rasporediti masu preko nacrtanih jagoda. Ako vam je lakše, za početak ne morate filovati skroz do ivica papira, nego ostavite sa svake strane po malo mesta. Bitno je da vam patišpanj ne bude jako debeo, kako bi mogao lakše da se savije.
Za fil
- 250 ml slatke pavlake,
- 2 kašike šećera + vanil šećer,
- 1 želatin,
- 5 kašika hladne vode i jagode
Dok se patišpanj hladi, umutićemo fil. Najpre otopite želatin, zatim umutite slatku pavlaku i pomešajte sa želatinom. Premažite patišpanj.
Comments
Post a Comment